Трошоци за трансплантација на коса со методот FUE и DHI

Last Updated on 12 јули 2023 by TT

Трошоци за трансплантација на коса со методот FUE и DHI

(Оваа веб-страница е подготвена да ја промовира Anatolia Hair Clinic, една од најдобрите клиники за трансплантација на коса во Истанбул. Можете да го пополните следниов формулар за да ги дознаете точните трошоци за вашата трансплантација на коса.) 

Третманот на трансплантација на коса, кој првпат беше применет во САД во 1952 година, сега се изведува со високо напредни техники. Меѓу овие техники, се издвојуваат две методи кои даваат најдобри и природни резултати; FUE и DHI. Ако планирате трансплантација на коса, не заборавајте да го пополните формуларот за контакт подолу за бесплатна консултација. Во спротивно, можете да продолжите да читате за да научите во врска со техниките за трансплантација.

БЕСПЛАТЕН ФОРМУЛАР ЗА КОНСУЛТАЦИЈА;

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name & Surname
What is your plan?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.

FUE метод и цена

FUE метод (екстракција на фоликуларна единица); во сите методи, главната донорска област е регионот на тилот. Во методот FUE, косата во областа каде што ќе се пресадат корените се скратува на 1 мм пред трансплантацијата на коса. На местото што треба да се пресади се применува локална анестезија. Потоа графтите се отстрануваат еден по еден од донорската област. Додека го правите ова, се користи уред „микромотор“ или „рачен удар“. Техниката FUE е една од широко применетите методи во светот. Се прават тенки засеци за засадување на графтите земени од донорската површина и се подготвува површината за садење. Овој метод елиминира некои од недостатоците на техниката FUT, која е постара метода.

fue tekniği saç ekim maliyeti ne kadardır?

Кои се предностите на методот FUE?

FUE методот е поповолен од претходната FUT техника. Неговите предности се што брзо заздравува, не чувствува болка за време на операцијата и не остава лузни на скалпот.

Која е цената на методот FUE?

Трошоците за трансплантација на коса со методот FUE се пониски од DHI техниката, која е понова метода. Главниот фактор што ја одредува цената е бројот на фоликулите на косата што треба да се пресадат. Цената на оваа операција во Anatolia Hair Clinic варира помеѓу 1900 – 2600 €. Оваа цена вклучува 3 ноќевања во хотел со 4 ѕвезди, појадок, трансфер и бесплатна полудневна обиколка на градот.

Зошто Турција?

Ако прашате зошто треба да направам трансплантација на коса во Турција, одговорот е дека Турција е најспецијализирана и најприфатлива земја во оваа област. Секоја година 1 милион луѓе ја посетуваат Турција за трансплантација на коса.

Што е методот Saffire FUE?

Оваа техника е развиена за да се зголеми успехот на методот FUE. Каналите во скалпот се отвораат со врвови од сафир, како резултат на тоа се јавува помало оштетување на ткивото и процесот на заздравување е побрз.

safir fue ve dhi saç ekimi fiyatları

Техника и цена на DHI

DHI (Директна трансплантација на коса); Техниката DHI е напредна фаза на методот FUE и е најновото и најнапредното решение кое моментално се применува во светот. Во методот DHI, графтите за коса се отстрануваат рачно со специјално дизајнирано пенкало за еднократна употреба (choi pen implanter). Со овој метод, крварењето на скалпот е минимално. Покрај тоа, оваа алатка им овозможува на експертите да го приспособат аголот на косата на најсоодветен начин, трансплантацијата на коса може да се прави поинтензивно во тесни области и да се постигне поприроден резултат. Техниката DHI е исто така поповолна во однос на општото здравје бидејќи во секоја сесија се користат игли и спојници за еднократна употреба. Постапката која се изведува со локална анестезија е безболна. Можете да се вратите на вашите вообичаени активности само неколку дена по процедурата, а во следните неколку месеци започнува циклусот на раст на косата.

dhi yöntemi ile saç ekim fiyatı nedir? Hangisi iyidir?

Кои се предностите на методот DHI?

Најважните предности на DHI техниката се тоа што може интензивно да се пресадува на помали површини, пресадената коса е потрајна и побрзо заздравува со помало крварење.

Колку чини методот DHI?

Цената на DHI техниката е малку повисока бидејќи бара поголема експертиза и се користат повеќе специјални алатки. Неговата цена варира помеѓу 2200 – 2900 € во зависност од бројот на графтови што треба да се садат. Оваа цена вклучува 3 ноќевања во хотел со 4 ѕвезди, појадок, трансфер и бесплатна полудневна обиколка на градот.

Кој метод е побезболен?

Двата методи се безболни бидејќи се изведуваат под локална анестезија.

Кој метод дава подобри и природни резултати?

Бидејќи е најиновативната метода, DHI техниката дава поуспешни и поприродни резултати. Сепак, можеби не е погодна за секој пациент. Достапноста и статусот на цената можете да ги дознаете со пополнување на формуларот подолу.

dhi tekniği mi yoksa fue yöntemi mi daha iyi ve başarılı sonuç verir, en acısız hangisi?

Споредба на DHI и FUE; Предности и недостатоци:

 DHI МЕТОД
 FUE МЕТОД
 • Едностепена трансплантација и помалку инвазивна
 • Целосна контрола на насоката и аголот на косата
 • Стапката на трајност е повисока
 • Остава помалку лузни
 • Поприроден изглед
 • Во една сесија може да се пресадат 1500-2000 фоликули на коса
 • Закрепнување за 3 дена
 • Трансплантација во две фази и поинвазивна
 • Помалку контрола на насоката и аголот на косата
 • Косата има помала стапка на трајност
 • Остава повеќе траги
 • Помалку природен изглед
 • Во една сесија може да се пресадат 4000-4500 фоликули на коса
 • Закрепнување за 6 дена

БЕСПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЈА; ЦЕНА и ПРЕГЛЕД

Клиниката за трансплантација на коса „ANATOLIA HAIR CLINIC TURKEY“, која ја промовираме на оваа страница, е една од најдобрите клиники за трансплантација на коса во Истанбул. Anatolia Hair Clinic е институција одобрена и сертифицирана во областа на здравствен туризам од Министерството за здравство на Република Турција и BOOKIMED (Меѓународна платформа за здравствен туризам).

Пополнете го формуларот подолу за да дознаете кој метод е посоодветен за вас и трошоците за трансплантација на коса. Вашата консултација ќе ја направи Anatolia Hair Clinic.

Клиниката за коса Анадолија е во болницата Аџибадем Алтунизаде;

Acıbadem Altunizade Hizmetinizde! - Bugünün önünde... HAYAL GÜCÜNÜN ÖTESİNDE

ФОРМУЛАР ЗА КОНСУЛТАЦИЈА

Ако го пополните формуларот и ја направите вашата трансплантација на коса во клиниката за коса во Анадолија, можете да имате корист од бесплатна приватна обиколка на градот Истанбул со лиценциран водич.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Name & Surname
What is your plan?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.

Оваа страница е подготвена да воведе алтернативи за здравствен туризам во Турција и не содржи медицински совети и комерцијален интерес.

This post is also available in: Türkçe English Español Deutsch Français Italiano Português Magyar Svenska Nederlands Polski 日本語 한국어 简体中文 Ελληνικα Suomi Čeština Română Norsk bokmål Български Indonesia српски Ukrainian Albanian Català Русский Dansk Eesti Latviešu Lietuvos Malti Slovenčina Slovenščina

Leave a Comment