Цени за трансплантација на коса во Турција

Last Updated on 16 јули 2023 by TT

Цени за трансплантација на коса во Турција

Цени за трансплантација на коса во Турција; оваа страница е подготвена да одговори на вашите прашања во врска со трансплантација на коса во Турција и да ја промовира „Anatolia Hair Clinic“ една од најдобрите клиники за трансплантација на коса во Истанбул. На оваа страница ќе ги најдете одговорите на прашањата како „зошто да ја изберете Турција, нивото на квалитет на операциите, зошто цената и цените се пониски во споредба со другите земји и која клиника за коса да ја изберете“. Дополнително, можете да ги искористите предностите на бесплатна обиколка на градот во Истанбул со единствена „ПРОГРАМА ЗА КОСА И ПАТУВАЊЕ“. И ве молиме пополнете го формуларот подолу за да ги дознаете цените за вашата трансплантација на коса;

Забелешка; За ваша информација „Istanbul Hair Lab“ и „Anatolia Hair Clinic“ се истите клиники.

БЕСПЛАТЕН ФОРМУЛАР ЗА КОНСУЛТАЦИЈА;

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Име и презиме
Кој е вашиот план?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.
tükiye'de saç ekimi
Anatolia Hair Clinic / болница Аџибадем

Цени за трансплантација на коса во Турција

Продолжете да читате за да дознаете зошто Истанбул е ДЕСТИНАЦИЈА БРОЈ 1 во светот за операции за трансплантација на коса и зошто Турција нуди најдобар квалитет на третман за најекономични цени.

Следниве информации не се лекарска препорака или медицински совет. Подолу можете да најдете информации за најновите методи и цени за трансплантација на коса. Дополнително, ако го пополните формуларот на крајот од страницата, ќе ви одговори Anatolia Hair Clinic, една од најдобрите клиники за коса во Истанбул и ќе дознаете колку графтови ќе ви требаат, која ќе биде точната цена и цена за вашиот третман.

türkiyede saç ekimi ve ücetsiz şehir turu

Зошто треба да ја изберете Турција за трансплантација на коса?

Постојат неколку причини за ова; Турција е една од првите земји во светот која започна со операции за трансплантација на коса. Затоа, има бројни високоискусни лекари специјализирани во оваа област. Покрај тоа, високите стандарди на клиниките и пристапните цени ја направија Турција примарна дестинација во светот на ова поле. Во Турција има околу 1500 центри за трансплантација на коса и околу 1.000.000 пациенти од целиот свет секоја година посетуваат за трансплантација на коса. Во Турција успешно се применуваат најиновативните методи за трансплантација на коса како „технологија микро сафир“ и „трансплантација на небричена коса“.

Зошто трансплантацијата на коса чини поевтино во Турција?

Поради поевтинувањето на турската лира, не само трансплантацијата на коса, туку и многу производи и услуги се поевтини во Турција. Друга причина е конкуренцијата меѓу бројните клиники.

Колку чини трансплантација на коса во Турција?

Постојат неколку фактори кои ги одредуваат цените за трансплантација на коса во Турција; докторот, квалитетот на клиниката, техниката на трансплантација на коса и бројот на графтови кои треба да се пресадат. За да се даде просечна цена, цените варираат од 1500 € до 3500 € во зависност од бројот на 2000, 3000, 4000 и 5000 графтови.

türkiyede saç ekimin maliyeti ne kadardır?

МЕТОДИ НА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА КОСА

FUE техника

Ова е една од најраните техники што сè уште се користи и постојано се развива. Фоликулите на косата кои се земаат еден по еден од донорската област со помош на апарат „Микромотор“ или „мануелен удар“ се поставуваат во посакуваните места по одредени процеси. Неговата предност е што не остава никакви лузни и брзо заздравува.

Цената на техниката FUE

Цената варира од 1900 € до 2300 €

DHI (директна трансплантација на коса)

Тоа е една од најновите техники. Фоликулите на косата собрани со методот FUE се пресадуваат со специјално пенкало. Предноста на овој метод е што процедурата трае пократко, дава подобри резултати и овозможува густа трансплантација.

Цената на DHI техниката

Цената варира од 1900 € до 2300 €

Sapphire FUE техника

Оваа техника е најновиот метод развиен за да се зголеми успехот на методот FUE. Бидејќи каналите во скалпот се отвораат со врвови од сафир, тоа создава помало оштетување на ткивото од челичните сечила и процесот на заздравување е побрз. Со овој метод брзо може да се применат насади од 2000, 3000, 4000 и 5000 графтови.

2000, 3000, 4000, 5000 graft fiyatı ne kadardır?

Цената на техниката Сафир

Цената варира од 1900 € до 2300 €

Трансплантација на небричена коса

Со оваа нова техника, ниту областа што треба да се отстрани, ниту делот што треба да се пресади не треба да се избричи. На прв поглед, вашата трансплантација на коса е неразбирлива или привлекува помалку внимание од другите методи.

Цените за небричена трансплантација на коса

Цената варира од 1750 € до 2150 €

ДРУГИ АПЛИКАЦИИ

Трансплантација на коса за жени

Трансплантација на коса може да се направи кај жени со истите нови методи и техники. Кај жените, максимален успех се постигнува со минимална загуба на ткиво со методот FUE.

türkiyede bayan saç ekimi ücreti

Цените на трансплантација на коса за жени

Цената варира од 1700 € до 2100 €

Трансплантација на брада и мустаќи

Празнините во пределот на брадата и мустаќите, кои се наследни или ненаследни, може да се косат со методот FUE. За ова, како донатор се земаат графтови од пределот на градите или косата. Благодарение на сечилата со врвови од сафир, се постигнува брзо закрепнување со минимална загуба на ткиво.

Цени за трансплантација на брада и мустаќи

Цената варира од 1200 € до 1500 €

Трансплантација на веѓи

Разредување на веѓите може да се појави поради возраст или разни болести. Графтовите земени од косата се пренесуваат во областа на веѓите со пенкало од сафир. Поради тешкотијата на оваа процедура, истата треба да ја изврши лекар кој е стручен во оваа област.

Цена за трансплантација на веѓи

Цената варира од 1200 € до 1500 €

КОЈА Е НАЈДОБРА КЛИНИКА ЗА трансплантација на коса ВО ТУРЦИЈА?

anatolia hair clinicБи било нереално да се каже дека има само една најдобра клиника меѓу стотиците клиники за трансплантација на коса во Турција. Бидејќи секоја клиника може да има различни стандарди во различни аспекти. Сепак, можеме да ви препорачаме еден од најдобрите центри за трансплантација на коса во Истанбул, со оглед на многу критериуми; Anatolia Hair Clinic

istanbul'daki en iyi saç ekim doktoru
„Anatolia Hair Clinic“ е внатре во болницата Аџибадем

Anatolia Hair Clinic, која има реализирано илјадници успешни третмани за трансплантација на коса за 15 години, се наоѓа во многу модерна болница во Истанбул. AHC трансплантира повеќе од 1600 пациенти секоја година од различни земји во светот. На клиниката има и десетина медицински експерти кои ги применуваат најновите техники за трансплантација.

Ако го пополните формуларот подолу, ќе бидете упатени на веб-страницата на Anatolia Hair Clinic и ќе имате бесплатна приватна обиколка на градот во Истанбул доколку изберете AHC за вашиот третман.

БЕСПЛАТЕН ФОРМУЛАР ЗА КОНСУЛТАЦИЈА;

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Име и презиме
Кој е вашиот план?
Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.

Одрекување од одговорност; информациите на оваа страница се дадени само за информативни цели и не треба да се гледаат како медицински или совет за третман. Ние немаме никакво партнерство со лекарите или клиниките споменати на нашата страница. Ние, исто така, не сме одговорни за какви било здравствени проблеми со кои може да наидете.

This post is also available in: Türkçe English Español Deutsch Français Italiano Português Magyar Svenska Nederlands Polski 日本語 한국어 简体中文 العربية Ελληνικα Suomi Čeština Română Norsk bokmål Български עברית Indonesia فارسی српски ไทย Ukrainian Albanian Català Русский Dansk Eesti Latviešu Lietuvos Malti Slovenčina Slovenščina

Leave a Comment