Групна резервација за Ватикан и Колосеум

Last Updated on 5 април 2024 by TT

Групна резервација за Ватикан и Колосеум

Групна резервација за Ватикан и Колосеум; наоѓањето билети за музеите на Ватикан и Колосеумот во Рим може да биде голем проблем, особено за време на високите сезони. Овој проблем станува повознемирувачки како што се зголемува бројот на луѓе. Се земаат предвид и долгите редици за билети за купување билети на билетарата. Можете да резервирате билети за влез во Ватикан и Колосеум за деновите и времињата што ги сакате, поединечно или за вашите мали или големи групи, од линковите подолу.

Проверете ја достапноста на билетите за музеите на Ватикан;

  1. Билети за брз влез во Музеите на Ватикан
  2. Билети за брз влез за Колосеум
  3. Групна турнеја за музеите на Ватикан, Систинската капела и базиликата Свети Петар (влез со краток пат до базиликата)
vatikan müzesine giriş için grup turları ve biletleri
Можете да го избегнете долгиот ред за билети со претходна резервација на билетот

Колку чини аудио водич за Ватикан и Колосеум?

Можете да го купите вашиот аудио водич со плаќање околу 10 € по лице. Музеите на Ватикан се состојат од 26 различни музеи. Поради оваа причина, се препорачува да го посетите музејот со водич во живо или барем со помош на аудио водич. Аудио водичите раскажуваат на јазици како што се англиски, француски, италијански, португалски, шпански, руски, германски, кинески, корејски и ви ги кажуваат само најважните уметнички дела. Така, можете да го посетите музејот за пократко време и со учење многу драгоцени информации за делата. Од друга страна, најпрактичниот начин да го купите вашиот аудио водич е да го купите онлајн заедно со влезниот билет, а не од билетарницата.

Colosseum, Roma Forumu ve Vatikan Müzeleri'ne giriş ve özel grup için sesli rehber

Некоја приватна групна турнеја за Ватикан и Колосеум?

Ако сакате да го посетите музејот со водич во живо, можете да се придружите на заедничка група. Овие тури се отворени за секого и се организирани на различни јазици. Можете да се придружите на овие групи поединечно или како група. Доколку сте заинтересирани, можеме да ги препорачаме следните тури. За регистрација, доволно е да изберете број на луѓе што ги сакате при купување на турата од линковите подолу. Сепак, дури и ако сте во голема група, постои можност да видите различни присутни во групата.

  1. Тури за музеите на Ватикан, Сикстинската капела и базиликата Свети Петар 
  2. Тури за Колосеум, Римски форум и Палатин Хил

kolezyum, forum alanı ve paletin tepesi için grup bileti ve turları

Дали има групен попуст за Музејот на Ватикан и Колосеумот?

Нема посебни попусти или купони за групи за влез во Ватиканските музеи, Систинската капела, базиликата Свети Петар, Колосеумот и Римскиот форум. Затоа, нема попусти на билетите што ги купувате од линковите на оваа страница. Меѓутоа, под некои посебни услови, може да се примени попуст или бесплатен влез; Деца на возраст од 6-15 години и студенти од 19-25 години можат да влезат со попуст. Дополнително, бесплатно може да влезат деца под 5 години и посетители со најмалку 74% попреченост, аџии, свештеници и оние кои доаѓаат на конгреси и семинари.

vatikan müzesi online grup bilet rezervasyonu ve satışı

Може ли да резервирам онлајн групни билети за Музејот на Ватикан?

Да, можете да резервирате / купите влезни билети преку линковите на оваа страница за вкупно 30 лица, за максимум 10 возрасни, 10 тинејџери (6-18 години) и 10 деца (од 5 години и помалку), за Ватикан Музеи и Колосеум. За да купите повеќе билети, мора да го повторите процесот.

vatikan müzelerine grup bilet indirimi var mı?

This post is also available in: Türkçe English Español Deutsch Français Italiano Português Magyar Svenska Nederlands Polski 日本語 한국어 简体中文 العربية Ελληνικα Suomi Čeština Română Norsk bokmål Български עברית हिन्दी Indonesia فارسی српски ไทย Ukrainian Albanian Català Русский Dansk Eesti Latviešu Lietuvos Malti Slovenčina Slovenščina

Leave a Comment