Билети за Дизниленд во Париз

Last Updated on 5 април 2024 by TT

Билети за Дизниленд во Париз

Билети за Дизниленд во Париз; (Специјални билети за влез без чекање на редиците). Дизниленд Париз е забавен парк кој се наоѓа во квартот „Chessy“, на 32 километри од Париз. Има два посебни тематски паркови, хотели, можности за шопинг и јадење и терен за голф. Првиот и оригинален од двата тематски паркови е Дизниленд Паркот кој беше отворен во 1992 година. Другиот е паркот на студиото Волт Дизни, кој беше отворен во 2002 година.

Paris Disneyland (eurodisney) için giriş bileti fiyatı

Избегнувајте долги редици за билети!

Дизниленд Париз е најголемиот тематски парк во Европа и има долги редици на билетарата, особено за време на високите сезони. Можете безбедно да го купите вашиот билет „тука“ за да влезете брзо без да чекате.

ПРОВЕРЕТЕ ЈА ДОСТАПНОСТА НА БИЛЕТ ЗА ДИЗНИЛЕНД 

Disneyland Paris günlük giriş bilet ücreti

Брз влезен билет и цена за Дизниленд Париз, 2024

isneyland Paris bileti ve giriş fiyatları

Работни денови и часови за Дизниленд

  • Дизниленд Парк Париз: помеѓу 10:00 и 18:00-23:00 часот
  • Walt Disney Studios Park Paris: помеѓу 10:00 и 18:00-21:00 часот
  • Екстра магично време: 08:30-09:30 часот

Забелешки;

  1. Работното време може да се продолжи до 19:00, 19:30, 20:00, 21:00 и 23:00 часот во одредени месеци и денови. Можете да ги најдете најсовремените информации за времето на официјалната веб-страница на Дизниленд Париз.
  2. Апликацијата Extra Magic Time е за оние кои престојуваат во хотели во Дизниленд или за сопственици на годишни картички.

Disneyland Paris açılış kapanış günleri ve saatleri

Во кој месец е најевтиниот билет за Дизниленд Париз (Еуродисни)?

Понекогаш туристичките агенции и онлајн продавачите имаат поевтини цени од цената на билетарниците во Дизниленд. Чекањето на долгите линии за билети со децата е уште еден проблем. Можете да ги проверите цените со кликнување на линковите погоре за најдобри цени. Работните денови во јануари, почетокот на февруари, март и ноември се најевтините зимски месеци за престој во хотелите на Дизни. Цените на сместувањето се поскапи во летните месеци, во мај, јуни и септември. Најпрометните и најпреполните периоди на Дизниленд Париз се октомври, Божиќ, новогодишната ноќ, Велигден, јули, август и секој викенд.

Disneyland Paris için en ucuz ve en iyi bilet fiyatları

Како да одите во Дизниленд од центарот на Париз?

Најбрзиот и најлесниот начин да се стигне од Париз до Дизниленд® Париз е да се земе возот RER A од станицата Nation, кој трае приближно 40 минути. Станицата на која треба да се симнете е Marne-la-Vallée Chessy. Оваа станица е во близина на влезната порта на селото Дизни. Цената на билетот за воз е околу 12 € за еден правец. Како алтернатива на возот, можете да ги земете предвид и следните шатл услуги;

Paris'ten Disneyland'a nasıl gidilir, RER treni, en yakın metro durağı, shuttle
Експресен шатл-служба од Париз
———————————————————-

This post is also available in: Türkçe English Español Deutsch Français Italiano Português Magyar Svenska Nederlands Polski 日本語 한국어 简体中文 العربية Ελληνικα Suomi Čeština Română Norsk bokmål Български עברית हिन्दी Indonesia فارسی српски ไทย Ukrainian Albanian Català Русский Dansk Eesti Latviešu Lietuvos Malti Slovenčina Slovenščina

Leave a Comment