Билет за Бурџ Калифа

Билет за Бурџ Калифа

Билет за Бурџ Калифа; (видете ги цените на билетите овде за да влезете без чекање) Речиси е неопходно да се купат билети за Бурџ Калифа однапред бидејќи е многу тешко да се најде билет за денот или часот што го сакате.
Во текот на пролетта, зимата и есента билетите се распродадени и може да ви бидат понудени за следната недела. Дополнително, билетите во последен момент за купување од билетарата се поскапи. Затоа ви препорачуваме да ги „купите вашите билети однапред од овде“ или можете да ги проверите достапните денови и часови од следната апликација;

Билети за брз влез без да се чека Бурџ Калифа

 1. билети за Бурџ Калифа; 124 и 125 кат
 2. Бурџ Калифа билети; 124, 125, 148 кат
 3. Бурџ Калифа билети; 124-то, 125-то ниво + комбо билет за аквариум
 4. Лет со хеликоптер од островот палми до Бурџ Калифа

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ И ОВИЕ БИЛЕТИ!

 1. Пустинско сафари, возење со камила, BBQ во кампување со пет ѕвезди
 2. Дневна тура до Абу Даби од Дубаи

Исто така, имајте предвид дека билетите за часовите што не се на удар (09:30 – 15:30, 19:00–00:00 часот) се поевтини од билетите за ударните часови (16:00 – 18:30 часот).

burj khalifa is reservation necessary?
Бурџ Калифа и аквариум во Дубаи

Забелешка; бидејќи Бурџ Калифа и Аквариумот во Дубаи се многу блиску еден до друг, можете да ги купите вашите билети како комбинација и да ги посетите двете во рок од 2 часа.

Цена за влез во Бурџ Калифа и часови на посета (2023  година)

Цените на билетите за посета на палубите за набљудување на Бурџ Ал Калифа се различни. Цените на билетите се менуваат според деновите и часовите. Цените за моментален влез не се достапни или се поскапи, затоа се препорачува однапред да ги купите билетите. За да ја гарантирате вашата посета, можете да ја проверите достапноста и цените на билетите овде.

 • 124 и 125 кат; 08:30 – 14:30 часот, 159 АЕД
  124 и 125 и 148 кат; од 19:00 часот до затворање, 389 AED
 • 124 и 125 кат; 15:00 – 18:30 часот, 234 АЕД
  124 и 125 и 148 кат; 09:30 – 18:00 часот, 543 AED
burj khalifa tickets
Платформата за гледање на 124 кат

Белешки:

 • Бесплатен влез за деца под 4 години.
 • Влезните часови се предмет на промена.
 • Последното време за пријавување мора да биде најмалку 45 минути пред времето на затворање.
burj al khalifa online ticket reservation
Најгорните катови на Бурџ Калифа

Архитектонски и други карактеристики на Бурџ Ел Калифа

Бурџ Калифа (Кулата на Калифа), е највисоката зграда на светот со своите 160 ката и 829,8 метри висина (од 2019 година). Изградбата беше започната во 2004 година, а завршена во 2009 година и беше отворена во 2010 година како дел од проектот Downtown Dubai. Целта да се реализира еден ваков сензационален проект беше земјата да се направи поатрактивна на туристичкиот план. Спротивно на она што се верува, Дубаи не е емиратско производство на бензин и затоа земјата се обидува да ја диверзифицира својата економија. За возврат на финансиската помош на Нахајан за време на изградбата на зградата, како гест таа го добила името по принцот од Абу Даби Калифа Бин Зајед Ал Нахјан.

burj khalifa the figures and facts
Новогодишно шоу во Бурџ Калифа, 2016 година

Како да стигнете до Бурџ Калифа, најблиската метро станица

Адреса; Центарот на Дубаи, Обединетите Арапски Емирати. Бурџ Калифа е среде центарот на Дубаи, последниот и најголем проект на градот. Зградата има два влеза; првиот е влезот на резиденцијалниот дел од зградата и влезот на хотелот Армани. Другиот е влезот за туристички посети кој е и влезот на трговскиот центар Дубаи Мол. Опциите за јавен превоз се многу ограничени во Дубаи. Но, може да стигнете до трговскиот центар Дубаи со метро наместо со такси.

{%ALT_TEXT%}
Линија на метрото во Дубаи

Leave a Comment