Biletat e Hyrjes në Pallatin Alhambra

Last Updated on 29 Mars 2023 by TT

Biletat e Hyrjes në Pallatin Alhambras

Biletat e hyrjes në Pallatin Alhambra; një numër i kufizuar vizitorësh lejohen të hyjnë çdo ditë në Pallatin Alhambra për të mbrojtur pallatin nga lagështia e tepërt e shkaktuar nga njeriu. Pavarësisht deri në 12000 vizitorë në ditë në sezonin e lartë, vetëm 6600 bileta janë në shitje. Shumica e biletave shiten 3 muaj përpara. Për këtë arsye, nëse nuk e rezervoni biletën tuaj paraprakisht, mund të mos jeni në gjendje të gjeni një biletë për ditën ose orën që dëshironi. Mund të kontrolloni çmimet / disponueshmërinë e biletave dhe t’i rezervoni këtu, në mënyrë të sigurt, gjithashtu për të mos pritur në radhën e biletave. Për informacionin tuaj, do t’ju duhen dy bileta të veçanta për të vizituar të gjithë kompleksin; një për Alhambra (Palacios Nazaríes) + Alcazaba (kështjella)  dhe Generalife (kopshtet).

{%ALT_TEXT%}
Radha e biletave në Alhambra

Sa është tarifa e hyrjes për Pallatin Alhambra?

Duhet të blini dy bileta të ndryshme për dy pjesë të ndryshme të Muzeut të Pallatit Alhambra. Nëse dëshironi, mund të vizitoni vetëm një nga dy seksionet, por rekomandohet që të vizitoni të dy seksionet. Çmimet zyrtare të shitjes së biletave për vitin 2023 janë 25,09 € duke përfshirë audio guidën, për të dy seksionet. Bleni biletat tuaja të hyrjes së shpejtë këtu.

Biletat e rrugës së shpejtë të Pallatit Alhambra

{%ALT_TEXT%}
Pallatet Nasrid / Alhambra

Ditët dhe orët e hapjes

Alhambra është e hapur çdo ditë të vitit, përveç 25.12 dhe 01.01.

Orët e ditës

  • 15 tetor – 31 mars; E hënë – e diel 08:30 – 18:00
  • 1 prill – 14 tetor; E hënë – e diel 08:30 – 20:00

Orët e mbrëmjes

{%ALT_TEXT%}
Pallatet Alhambra Nasrid

Si të shkoni në Alhambra nga qendra e Granadës

Me autobus publik;

Duke ecur;

Pallati Alhambra është 3 km larg qendrës së Granadës dhe rruga është mjaft e pjerrët pas një pike të caktuar. Nëse ju pëlqen të arrini atje duke ecur, është më mirë të përdorni një rrugë të shkurtër;tRruga më e këndshme dhe më e shkurtër e rekomanduar është ajo nga Plaza Nueva + Rruga Cuesta de Gomerez.

Me taksi

Ju gjithashtu mund të arrini në hyrje të pallatit me një taksi nëse e keni marrë tashmë biletën në dorë. Zyrat e biletave janë pak më poshtë (afërsisht 10 minuta në këmbë) nga hyrja e pallatit.

entrance ticket for lion's court "patio de leones"
Gjykata e Luanëve

Pse duhet të blini biletën tuaj të hyrjes paraprakisht?

Pallati Alhambra ka rregulla jashtëzakonisht të rrepta hyrjeje dhe vizitash. Këto rregulla janë të nevojshme për të mbrojtur pallatet nga nxehtësia dhe lagështia e tepërt. Për shembull, nuk lejohet të ketë më shumë se 30 persona në të njëjtën ndarje. Dhe për më tepër numri i vizitorëve në ditë është i kufizuar në 6600 persona në total. Për këtë arsye, është shumë e rëndësishme që të merrni paraprakisht biletën tuaj të hyrjes dhe të jeni gati në hyrje në kohën që ju është dhënë.

Informacion mbi Pallatin Alhambra

Alhambra është pallati dhe kështjella historike më magjepsëse e ndërtuar nga dinastia Nasrid e cila kishte sunduar Granadën (Girnata) gjatë periudhës së fundit islame të Andaluzisë / Spanjës. Alhambra është një kompleks i madh i përbërë nga shumë pallate, kulla, oborre dhe kopshte në Granada / Andalucia. Pallati u ndërtua në një kodër afër qendrës së qytetit të Granadës. Pallati është në formën e një “kështjelle-pallati” që quhet “alcazar” në spanjisht ose “al-kasr” në arabisht. Ndërtimi i Pallatit Alhambra i cili datohej në shekullin e 9-të ishte zgjeruar me shtesat deri në shekullin e 13-të dhe me disa shtesa të tjera gjatë periudhës së krishterë deri në ditët e sotme. Por pjesët më të rëndësishme dhe mbresëlënëse u ndërtuan gjatë Dinastisë Nasrid nga vitet 1200 deri në 1300.

Cili është kuptimi i Alhambra?

The name of the palace “Alhambra” origins from Arabic “Al-Hamr” which means “red”. This name is given because the stones used in the construction are turned red when the building is under the sun especially during sunset. The palace was plundered twice, once by Castillan army in 1492 and one by the Napoleonic army in 1812. Most of the buildings are preserved in their original condition although the complex had a long and very attentive restorations in order to attain to its present condition. Today, Alhambra Palace is on the list of UNESCO World Heritage Sites.

Në kompleks ka shumë pallate të ndërtuara në periudha të ndryshme. Pallati i parë u ndërtua gjatë Dinastisë Ziri (shek. XI), gjatë vezirit hebre të Granadës “Samuel Ha-Nagid”. Në shekullin XIII dhe XIV, Emirët Nasri në administratë ndërtuan pallate të reja, kulla dhe e kthyen kompleksin në një kala-kështjellë “alcazar”.

Më shumë informacion mbi Pallatin Alhambra (Biletat e hyrjes në Pallatin Alhambra)

Në vitin 1492, kur Alhambra ra në duart e të krishterëve, xhamia në kompleks u shndërrua në kishë dhe u ndërtua një manastir shtesë. Mbretëresha Isabel dhe nipërit e saj Carlos V nga Dinastia Habsburge shkatërruan disa nga komplekset origjinale të pallateve dhe ndërtuan një pallat të madh të Rilindjes (Pallati i Carlos V) brenda kompleksit.

Në periudhën në vijim, Alhambra, e cila u përdor si kazermë ushtarake nga ushtritë napoleonike dhe pati dëme të mëdha gjatë kësaj periudhe. Kompleksi ka marrë formën e tij aktuale me punime të gjata dhe të vështira restauruese.

patio de leones entry ticket reservation
Patio de Leones “Lions Court”

This post is also available in: Türkçe English Español Deutsch Français Italiano Português Magyar Svenska Nederlands Polski 日本語 한국어 简体中文 العربية Ελληνικα Suomi Čeština Română Norsk bokmål Български עברית हिन्दी Indonesia فارسی српски ไทย Ukrainian Català Русский Dansk Eesti Latviešu Lietuvos македонски Malti Slovenčina Slovenščina

Leave a Comment