Bileta e Hyrjes në Pallatin Topkapi

Last Updated on 6 Prill 2024 by TT

Bileta e Hyrjes në Pallatin Topkapi, 2024

Bileta e Hyrjes në Pallatin Topkapi; Biletat e hyrjes për Pallatin Topkapi; i vendosur në një kompleks prej 700.000 metrash katrorë, Pallati Topkapi është një ndër pallatet-muze më të mëdha në botë. Biletat e hyrjes për Pallatin Topkapi janë të disponueshme në sportelet e biletave të vendosura në oborrin e parë. Megjithatë, veçanërisht gjatë sezonit të lartë, radhët për bileta mund të zgjasin jashtë oborrit, me kohët e pritjes që mund të tejkalojnë një orë. Për të shmangur kohët e gjata të pritjes, mund të konsideroni të bashkoheni në një tur me udhëzues këtu.

Topkapı Sarayı'na hızlı giriş bileti
Radhë biletash në Pallatin Topkapi

Klikoni këtu për të parë turneun alternativ më të mirë nga GYG për të vizituar monumentet më thelbësore në Stamboll; në këtë turne 4 orësh ju mund të vizitoni Pallatin Topkapi, Hagia Sophia dhe Cisternën Nëntokësore me një biletë hyrje të shpejtë dhe guidë turistike të drejtpërdrejtë. Meqenëse vetëm biletat zyrtare të hyrjes për këto 3 monumente kushtojnë rreth 90-95 euro, ky turne i organizuar me një ciceron profesionist është një alternativë ekonomike.

BILETAT E HYRJES SË SHPEJTË NË STAMBOLL

HOTELET MË TË VLERËSUARA NË STAMBOLL

Toopkapı Sarayı ve Harem Dairesi giriş bileti

Bileta e hyrjes për Muzeun e Pallatit Topkapi; ku te blej?

Biletat e hyrjes në muze shiten në biletat në oborrin e parë të pallatit. Do të shihni zyrën e biletave në anën e djathtë kur të hyni në oborr. Zakonisht ka një linjë të gjatë biletash në këtë arkë, veçanërisht gjatë sezonit të lartë. Nëse e keni blerë biletën tuaj këtu përpara vizitës suaj, mund të hyni në pallat duke ecur drejt nga dera e oborrit të dytë.

Topkapı Sarayı için bilet nereden alınır?

Bileta dhe turne të tjera thelbësore në Stamboll

Sa kushton bileta për Muzeun Topkapi?

Ka disa lloje të ndryshme biletash për Pallatin Topkapi; Për Muzeun e Pallatit Topkapı (pjesa kryesore e pallatit), për seksionin e Haremit dhe për Kishën Hagia Irene në oborrin e parë. Çmimet e biletave përcaktohen në lira turke. Për shkak të inflacionit relativisht të lartë dhe kursit të luhatshëm të këmbimit në Turqi (gjatë vitit 2024), çmimet mund të ndryshojnë shpesh. Që nga janari 2024, llojet dhe çmimet e biletave janë si më poshtë;

Topkapı Sarayı'na giriş bileti ücreti ve fiyatları

Biletat për Muzeun e Pallatit Topkapi; bileta me zbritje (2024)

Më poshtë janë tarifat e hyrjes për studentët e huaj të moshës 12-25 vjeç, me kartë studenti (ISIC);

Hyrja falas; pa pagesë për çdo kombësi nën 12 vjeç

Topkapı Sarayına indirimli giriş bileti

Sa është orari i hapjes së Muzeut Topkapi?

Orari i hapjes dhe ditët e mbyllura (2024)

Topkapi Palace është i hapur nga ora 09:00 – 18:00 gjatë gjithë vitit. Pallati është i mbyllur të martën. Ora e fundit për të hyrë në muze është ora 17:00.

Ditë të mbyllura; 01.01, 10.04, 16.06 dhe të martën

A keni ndonjë zbritje për grupet në Muzeun Topkapi?

Jeni një grup i madh apo i vogël që po planifikoni një vizitë në Pallatin Topkapi dhe pyesni veten nëse ka ndonjë zbritje për grupet? Fatkeqësisht nuk ka asnjë zbritje për grupet në Pallatin Topkapi. Por ju mund të përfitoni nga hyrja me shpejtësi, duke kapërcyer linjat e gjata të biletave duke blerë “biletat e grupit këtu“.

Si të shkoni në Pallatin Topkapi

Topkapi Palace ndodhet në lagjen Sultanahmet të Stambollit. Mund të shkoni në Sultanahmet duke marrë tramvaj ose metro.

  1. Me tramvaj; merrni linjën e tramvajit T1 (Bağcılar-Kabataş) dhe zbrisni në stacionin Sultanahmet. Mund të arrini në pallat duke ecur rreth 5-10 minuta nga stacioni i tramvajit.
  2. Me metro; merrni linjën e metrosë Marmaray (Gebze-Halkalı) dhe zbrisni në stacionin Sirkeci. Ndiqni daljen e Cagaloğlu në stacionin e metrosë dhe ecni rreth 10 minuta deri në Pallatin Topkapi përmes portës së Parkut Gülhane, i cili është më i shkurtër.

Informacion i pergjithshem

Pallati Topkapi (Saray-ı Cedid-i Âmire në osmanisht, ose Pallati i Ri në turqishten moderne) u ndërtua nga Mehmed Pushtuesi (Mehmedi II) në 1478. Me shtesa të reja në çdo periudhë, Perandoria Osmane sundohej nga 31 sulltanë nga kjo pallat për 380 vjet. Rinovimet dhe shtesat më të mëdha u bënë pas tërmetit të vitit 1509 dhe zjarrit të vitit 1665. Pallati përbëhet nga katër oborre dhe shumë ndërtesa, asnjëra prej të cilave nuk është shumë e madhe. Ky pallat, ku jetonin në të njëjtën kohë 4000 njerëz, ishte edhe rezidenca zyrtare e sulltanëve osmanë. Seksioni i Haremit, i cili është hapësira private e banimit të Sulltanit dhe familjes së tij, përbëhet nga 400 dhoma. Përveç kësaj, brenda pallatit ndodhej edhe Enderuni, institucioni arsimor më i rëndësishëm i Perandorisë Osmane. Duke mbuluar një sipërfaqe prej 700,000 m² me kopshtin e tij, pallati ka një sipërfaqe prej 80,000 m² sot.

Topkapı Sarayı giriş bileti

Vende për t’u parë në Pallatin Topkapi

Nëse jeni duke e bërë vizitën tuaj në pallat me një guidë dhe dëshironi të vizitoni seksionin e Haremit, rekomandohet të kurseni të paktën dy orë për këtë turne. Ky turne mund të bëhet vetëm në këmbë, por gjithashtu mund të vizitoni shumë pjesë të muzeut me karrocë.

Disa nga seksionet që rekomandojmë të shihen në pallat janë si më poshtë; Porta e Babussaade, Salla e Audiencës (Arz Odası),  Dhoma e Këshillit Perandorak (Dhoma Kubbealtı), Kioska Revan, Kioska e Bagdadit, Kioska me pllaka (i përket Muzeut Arkeologjik), Departamenti i Relikteve të Shenjta, Departamenti i Thesarit, Kuzhinat e Pallatit, seksioni i Haremit, Seferli Ward and Imperial Dress Gallery, Mansion Mecidiye, Seksioni i Kafes Turke, Seksioni i Porcelanit Kinez etj.

This post is also available in: Türkçe English Español Deutsch Français Italiano Português Magyar Svenska Nederlands Polski 日本語 한국어 简体中文 العربية Ελληνικα Suomi Čeština Română Norsk bokmål Български עברית हिन्दी Indonesia فارسی српски ไทย Ukrainian Català Русский Dansk Eesti Latviešu Lietuvos македонски Malti Slovenčina Slovenščina

Leave a Comment