Bileta e Metrosë së Parisit

Last Updated on 20 Janar 2024 by TT

Bileta e Metrosë së Parisit, 2024

Çmimet e biletave të metrosë së Parisit ndryshojnë sipas llojeve të biletave; ka bileta “biletë e vetme, ditor, javor ose mujor pa kufizime” dhe karta zbritje për kalime. Çmimi për një biletë të vetme të metrosë së Parisit, e njohur si biletë T+ ticket, është 2.10€ (Janar 2024). Kjo biletë lejon udhëtimin brenda zonave 1-3 në Metro, si dhe në autobusë, tramvaj, trenat RER brenda Parisit, dhe funikularin e Montmartre për 120 minutat e ardhshme pas validimit. Gjithashtu mund të blini një ‘carnet‘, i cili është një paketë me 10 bileta letre, për 19.10€, ose 17.30€ nëse e vendosni në një kartë Navigo Easy (8.65 € për fëmijët 4-10 vjeç). Shihni biletat më poshtë për të hyrë shpejt në Kullën Eiffel dhe në Louvre;

BILETAT ONLINE TË EIFFEL & LOUVRE PËR TË KALUAR RADHËT ∇∇

Shmangni pritjen në radhë për orë të tëra duke blerë biletën tuaj online + garantoni hyrjen tuaj për periudhat e pikut

{%ALT_TEXT%}

Zonat e metrosë në Paris

Qyteti i Parisit ndahet në zonat 1-6 sipas distancës nga qendra për sa i përket transportit. Çmimet e biletave të metrosë dhe trenit ndryshojnë sipas këtyre zonave. Zona 1 është pika më qendrore e qytetit, ndërsa zona 6 është pika më e largët. Pjesa e verdhë në diagramin më poshtë tregon zonat 1, 2 dhe 3. Shumë nga atraksionet turistike të Parisit janë brenda kësaj zone të verdhë; Kulla Eifel , Muzeu i Luvrit , Muzeu i Orsajës , Notre Dame , Montparnass e, Champs Elysées , Harku i Triumfit … Aeroportet Disneyland , Pallati i Versajës , Orly dhe Charles de Gaulle janë në zonat 4-5.

MË SHUMË BILETA HYRJES NË PARIS

Çmimet e biletave të metrosë së Parisit sipas zonës

Qyteti i Parisit është i ndarë në 5 zona për sa i përket transportit.

Llojet e biletave, çmimet, avantazhet

Sistemi i transportit publik në Paris mund t’ju duket pak i komplikuar. Megjithatë, sistemi ofron shumë opsione të ndryshme për zona të ndryshme, kohë të ndryshme udhëtimi, buxhete të ndryshme dhe lloje të ndryshme përdoruesish. Ju mund të zgjidhni atë më të përshtatshmen për ju nga llojet e mëposhtme të biletave;

Çmimi i biletës së metrosë së parisit, çmimet e kartës mujore të favorshme dhe ekonomike
Bileta e metrosë së Parisit

Cila është bileta më ekonomike dhe më e favorshme e metrosë?

1 – T-biletë

Biletë me një drejtim, një herë. E vlefshme në metro, tren (RER), autobus (përveç Orlybus dhe Rossybus), tramvaj dhe teleferik. Mund të bëni një transferim të dytë brenda 90 minutave brenda të njëjtit lloj linje automjeti.

 • Cmimi i biletes; 2,10 € (nëse e blini biletën nga automjeti ose me sms; 2,50 €).

2- Biletë Zone (Bileta Île-de-France “pikë më pikë”)

Rajoni i Parisit i përbërë nga 5 zona quhet “Île-de-France” . Me këtë biletë mund të udhëtoni midis zonave të ndryshme, por nuk ka tarifë fikse, tarifa varet nga distanca që udhëtoni. Ju mund ta blini biletën tuaj nga makinat në stacionin e metrosë duke zgjedhur stacionin ku do të shkoni. Nëse blini një biletë 10 “carnet 10 billets”, mund të udhëtoni me një zbritje deri në 10%. Përveç kësaj, fëmijët e moshës 4-10 vjeç, familjet e mëdha me një kartë zbritje blu, grupet me më shumë se 10 persona nën moshën 16 vjeç që udhëtojnë me mësuesit e tyre mund ta blejnë këtë biletë me 50% zbritje.

3- Mobilis

Kjo biletë ju jep një udhëtim të pakufizuar njëditor në një zonë të zgjedhjes suaj. E vlefshme për të gjitha mjetet e transportit publik, 24 orë në ditë, nga ora 12:00 deri në 12:00.

 • Zonat dhe çmimet; 1-2, 2-3, 3-4, 4-5; 8,45 € | 1-3, 2-4, 3-5; 11:30 € | 1-4, 2-5; 14 € | 1-5; 20,10 €.

4- Kartë kalimi javore ose mujore Navigo

Udhëtim i pakufizuar në metro, autobus dhe trena brenda “Île-de-France” për një javë, përveç “Orlyval”… Opsioni 2 zona ose të gjitha zonat . Për të udhëtuar jashtë dy zonave që keni zgjedhur, mjafton të jepni diferencën e çmimit.

 • Zonat dhe çmimet e tyre javore, mujore (çmimi i parë për javor, çmimi i dytë për mujor); 2 zona; 2-3; 27,45 € – 76,70 € | 3-4; 26,60 € – 74,70 € | 4-5; 26.10 – 72.90 € | Të gjitha zonat; 30 € – 84,10 €.

5- Karta e metrosë Paris Visite”.

Ju mund ta blini këtë kartë për 1,2,3,4 ose 5 ditë. E vlefshme në të gjitha zonat dhe në të gjithë transportin publik duke përfshirë SNCF Transilien , Orlyval dhe lidhjet e aeroportit. Me këtë kartë mund të shkoni edhe në Disneyland dhe në Pallatin e Versajës . Karta është me zbritje për moshat 4-11 vjeç dhe gjithashtu ofron zbritje në disa muze. Mund ta blini nga zyrat e informacionit turistik, aeroportet, pikat e pagesës në stacionet e metrosë dhe trenit.

 • Çmimet për zonat 1,2,3; 1 dite; 13,55 € | 2 dite; 22,05 € | 3 ditë; 30,10 € | 5 dite; 43,30 €.
 • Çmimet për të gjitha zonat, për të gjithë Parisin; 1 dite; 28,50 € | 2 dite; 43,30 € | 3 ditë; 60,70 € | 5 dite; 74,30 €.

6- Navigo Liberte +

Për të përfituar nga kjo alternativë ekonomike, duhet të lëshoni një “navigo-pass” të personalizuar me një foto. Navigo Liberté + është një shërbim që ju lejon të udhëtoni lirshëm dhe pa kufi me “Navigo pass” për çdo udhëtim. Në këtë sistem, ju e bëni pagesën tuaj muajin e ardhshëm. Ju nuk keni nevojë të paguani për muajin që nuk e përdorni kartën. Ju mund ta anuloni kontratën pa pagesë në çdo kohë. Kjo kartë është e vlefshme për metro dhe RER“Zone1” , autobusët e qytetit, Orlybus, Roissybus, tramvaj (përveç 11 dhe T4) dhe teleferikut Montmarte.

 • Çmimet e biletave; 1,69 € për udhëtim (nuk mund të kalojë 8,45 € në ditë).
çmimi i biletës së metrosë së Parisit
teleferiku Montmarte

Llojet dhe çmimet e biletave me zbritje

 • Karta e udhëtimit studentor “Imagine R”; Udhëtim i pakufizuar brenda Île-de-France për studentët nën 26 vjeç. Tarifa e abonimit vjetor; 350 €.
 • Navigo Jeunes Weekend; Këto karta janë të vlefshme gjatë fundjavave (të shtunën, të dielën) ose festat kombëtare dhe për moshën nën 26 vjeç. Zonat dhe çmimet; 1-3; 4,60 € | 1-5; 10,10 € | 3-5; 5,90 €

Bileta të tjera të metrosë, autobusit dhe trenit

Biletë SMS në automjet; Nëse do të udhëtoni me autobus, nëse nuk keni biletë dhe keni linjë telefonike lokale, mund ta merrni menjëherë biletën duke dërguar një sms. Thjesht shkruani Bus” + numrin e autobusit pa hapësira dhe dërgojeni në 93100 . Më pas tregoni shoferit biletën e marrë në telefonin tuaj celular.

 • Cmimi i biletes; 2,5 €.

Ku mund të blej bileta dhe karta kalimi?

 • Nga makineritë në metro, RER (tren) dhe ndalesat e tramvajit
 • Nga pikat e pagesës në metro, RER (tren) dhe stacionet e tramvajit ((mund të mos jenë të disponueshme në të gjitha stacionet)
 • Kioska të kontraktuara

A mund të blej bileta dhe të kaloj karta me një kartë krediti?

Po, kartat e kreditit pranohen në makinat e biletave.

Cila është karta më e lirë e metrosë?
Kartë transporti me zbritje Navigo

Orari i hapjes dhe mbylljes së metrosë së Parisit

 • Hapur çdo ditë të vitit, duke përfshirë edhe festat
 • Metroja e Parisit është e hapur gjatë ditëve të javës nga ora 05:30 deri në 01:15.
 • Të premten, të shtunën dhe në prag të festave publike, metro funksionon mesatarisht deri në orën 02:15.
 • Trenat (RER) qarkullojnë çdo ditë nga ora 05:30 e mëngjesit deri në orën 01:20 të natës.

Orari i hapjes dhe mbylljes së metrosë së Parisit dhe trenit RER

Harta e metrosë së Parisit

Lidhjet mund t’i shikoni duke zmadhuar planin e metrosë më poshtë…

Harta dhe plani i metrosë së Parisit dhe RER
Harta e metrosë së Parisit

This post is also available in: Türkçe English Español Deutsch Français Italiano Português Magyar Svenska Nederlands Polski 日本語 한국어 简体中文 العربية Ελληνικα Suomi Čeština Română Norsk bokmål Български עברית हिन्दी Indonesia فارسی српски ไทย Ukrainian Català Русский Dansk Eesti Latviešu Lietuvos македонски Malti Slovenčina Slovenščina

Leave a Comment